Afbeelding
Foto: gemeente Venray

Reconstructie van wegen in Oostrum

Oostrum Oostrum Wonen en Leven

De gemeente Venray gaat in 2023 en 2024 een paar wegen reconstrueren in Oostrum. Het was de bedoeling om inwoners hierover tijdens een bijeenkomst te informeren, maar vanwege de geldende coronamaatregelen is dat niet mogelijk. Aanwonenden krijgen nu een brief met het verzoek om mee te denken over dit project dat is opgedeeld in vier fases. Door de werkzaamheden dienen de wegen een meer ‘dorps karakter’ te krijgen en snelheid-remmend werken. 

In fase 1 gaat het om de Geysterseweg vanaf de bebouwde komgrens tot aan de Van Broekhuizenstraat. Er komt een nieuw wegprofiel waarbij het asfalt wordt vervangen door gebakken klinkers. Daarbij wordt minimaal aan één kant van de weg een trottoir aangelegd. De zijstraatjes Zuiderbergweg en Spralandweg krijgen tot aan de komingang een nieuw profiel en nieuwe komingangen. Het gedeelte waar drukriolering ligt wordt vervangen door een vrij verval riool wat is voorbereid op extra te bouwen woningen. Het graslandperceel achter de Van Broekhuizenstraat krijgt een natuurlijke parkachtige openbaar toegankelijke inrichting. In fase 2 wordt de Geysterseweg vanaf de Van Broekhuizenstraat tot aan de Mgr. Hanssenstraat aangepakt. Ook hier komt een nieuw wegprofiel, worden trottoirs vervangen en wordt een extra rioolbuis aangelegd. Deze twee fases worden uitgevoerd in de eerste helft van 2023.

In fase 3 komt Randenrade tussen Vlasakker en Watermolenstraat aan de beurt. Ook hier komt een nieuw wegprofiel, wordt het asfalt vervangen door gebakken klinkers, maar blijven de aanwezige moeraseiken gehandhaafd. Als laatste wordt de weg Vlasakker aangepakt. Naast een nieuw wegprofiel wordt net name de schoolzone ingepast. De uitvoering van de laatste twee wegen is in de tweede helft van 2024.

De komende maanden gaat de gemeente aan de slag om een schetsontwerp te maken voor alle fases. Daarin neemt zij zoveel als mogelijk de reacties mee die zijn ontvangen.

Uit de krant