Logo peelenmaasvenray.nl
Wordt St. Paschalis omgebouwd tot een hotel?
Wordt St. Paschalis omgebouwd tot een hotel?

Afscheid van St. Paschalis

  Oostrum

Vincent van Gogh voor geestelijke gezondheidszorg heeft op 6 juni 2017 definitief afscheid genomen van het kloostergebouw St. Paschalis in Oostrum.

Nadat in december 2012 de laatste patiënten verslavingskliniek Paschalis hebben verlaten, om hun behandeling elders binnen Vincent van Gogh af te ronden, is nu een nieuwe bestemming c.q. eigenaar gevonden. Het 'nieuwe Vincent van Gogh' richt zich al geruime tijd op het bieden van geestelijke gezondheidszorg zo veel mogelijk ambulant en in veel gevallen zelfs in de thuissituatie van de cliënt. Een opname voorkomen of zo veel mogelijk beperken is belangrijk, het is bewezen dat dit het herstel van de cliënt ten goede komt. Dit betekent dat er gedurende de afgelopen jaren steeds minder behoefte is aan klinische voorzieningen in en rond Venray. Met de veranderde behandelvisie zijn de opnames van cliënten sterk verminderd. Eind 2016 heeft Vincent van Gogh een meerjarencontract met zorgverzekeraar VGZ afgesloten. In dit contract staan innovatie van de zorg en verdere uitbreiding van de ambulante behandeling en behandeling thuis centraal.

De nieuwe eigenaar, Seminarie bv uit Breda, is een onderneming die gespecialiseerd is in renovatie en ombouw van historische gebouwen tot hotel. Ombouw gebeurt met behoud van zo veel mogelijke historische elementen die zich zowel binnen als buiten het historische gebouw bevinden. Seminarie bv is momenteel bezig om met belanghebbenden, zoals buren, omliggende verenigingen en bedrijven zijn plannen te presenteren om zodoende wensen en ideeën in het plan te kunnen verwerken. Ook met de gemeente zijn gesprekken gevoerd en zij staat, in beginsel, niet onwelwillend tegenover de plannen om het klooster om te bouwen tot een plaats voor de vestiging van een hostel en hotel. Ook zou het wenselijk zijn om de kapel te gaan/blijven gebruiken voor de voltrekking van bruiloften en dergelijke. Afhankelijk van de verkrijging van de vergunning hoopt het bedrijf nog dit jaar te kunnen beginnen met de ombouw.
 

Dit is een gratis artikel van de redactie van Peel en Maas TV. Niet al onze artikelen zijn gratis te lezen. Deze zogenaamde premium artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen Venrays nieuws maken. Wilt u al het Venrayse nieuws lezen? Neem dan een abonnement op Peel en Maas. U kunt dan een papierenkrant incl. digitaal abonnement nemen of alleen een digitaal abonnement. Zo kunnen wij ook in de toekomst het Venrayse nieuws op journalistiek verantwoorde wijze voor u publiceren. Wilt u toegang tot de exclusieve content van Peel en Maas? Klik dan hier

Meer berichten