Logo peelenmaasvenray.nl
Foto: ron koenen

Informatiemarkt politie en hulpdiensten in Oostrum

  Oostrum

Zo'n beetje alles wat je wilt weten over veilig leven, wat de overheid daar aan kan bijdragen en wat je zelf kunt doen, vind je zaterdag 13 mei op het Dorpsplein in Oostrum. Daar presenteren zich onder meer politie, brandweer en ambulancedienst. Van 11.00 tot 16.00 uur zijn ze present om alles te vertellen over veilig leven en hoe je kunt voorkomen dat je slachtoffer wordt.

Doel is om inwoners bewust te maken van allerlei risico's en wat je kunt doen om ze te verkleinen. Zo zijn er acteurs van het project 'Waak voor inbraak' actief om je laten ervaren welke babbeltrucs criminelen gebruiken om je informatie of spullen afhandig te maken. Bij Hartslag.nu kun je aanmelden voor een reanimatie-app. Die helpt je om een slachtoffer te reanimeren. De brandweer informeert over het brandveilig maken van je woning. Ook kun je alles te weten komen over de buurtpreventie-app, waarmee buurtgenoten elkaar kunnen waarschuwen voor verdachte figuren. Burgernet is ook aanwezig en je kunt een kijkje nemen in een ambulance. In het Mobile Media Lab vertelt de politie welke social media ze gebruiken om het publiek te informeren. De politie wil graag weten wat de inwoners er van vinden. De informatiemarkt wordt georganiseerd door wijkagent Maud van Arsen, samen met de dorpsraad van Oostrum. Wijkagent Maud is afkomstig uit Oostrum en is sinds begin dit jaar ook het eerste aanspreekpunt van de politie in Oostrum, Leunen, Wanssum, Geijsteren en Smakt. Uiteraard kan iedereen uitgebreid met haar kennis maken.

Dit is een gratis artikel van de redactie van Peel en Maas TV. Niet al onze artikelen zijn gratis te lezen. Deze zogenaamde premium artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen Venrays nieuws maken. Wilt u al het Venrayse nieuws lezen? Neem dan een abonnement op Peel en Maas. U kunt dan een papierenkrant incl. digitaal abonnement nemen of alleen een digitaal abonnement. Zo kunnen wij ook in de toekomst het Venrayse nieuws op journalistiek verantwoorde wijze voor u publiceren. Wilt u toegang tot de exclusieve content van Peel en Maas? Klik dan hier

Meer berichten