Logo peelenmaasvenray.nl

Tbs'ers Rooyse Wissel hebben messen en drugs

  Oostrum

Een groep tbs'ers, die vastzit op een gesloten afdeling in tbs-kliniek de Rooyse Wissel in Oostrum, beschikt over een grote voorraad soft- en harddrugs, telefoons, contant geld en zelfs diverse vlees- en slagersmessen. Dat is te zien op beelden die in handen zijn van het EO-televisieprogramma Dit is de dag Onderzoek, dat woensdag 23 april een reportage over de situatie uitzendt.

Tbs'er Majid, die vastzit vanwege bedreiging van zijn gezin, is in een filmpje te zien met twee grote vleesmessen. 'Vier of vijf maanden heb ik die messen bij me, zegt hij op de beelden. 'Je kan hiermee een bloedbad aanrichten. Patiënten onderling, bezoekers en personeel. Op andere filmpjes laten de tbs'ers grote hoeveelheden contant geld zien, meerdere mobiele telefoons en een grote verzameling drugs. Volgens de tbs'ers betreft het heroïne, cocaïne, hasj en xtc-pillen, ter waarde van duizenden euro's.
De groep tbs'ers zit op een gesloten afdeling en mag zonder toezicht van personeel geen contact hebben met de buitenwereld. Toch slaagden ze erin om de door hen gemaakte opnames over te dragen aan onderzoeksjournalist Roelof Bosma. Voor de reportage die Dit is de dag Onderzoek woensdag 23 april uitzendt, voerde Bosma vele heimelijke telefoongesprekken met verschillende tbs'ers in de Rooyse Wissel. De tbs'ers geven in de gesprekken met Bosma aan dat personeelsleden de verboden spullen voor hen naar binnen smokkelen. De Rooyse Wissel is niet ingegaan op een aanbod om beelden over hun kliniek al voor de uitzending te bekijken en daarna op camera te reageren. Wel laat de kliniek in een schriftelijke reactie aan Bosma weten: 'Wij zijn de overtuiging toegedaan dat ons beleid afdoende waarborgen biedt voor een veilig behandelklimaat voor patiënten en medewerkers'.  

Dit is een gratis artikel van de redactie van Peel en Maas TV. Niet al onze artikelen zijn gratis te lezen. Deze zogenaamde premium artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen Venrays nieuws maken. Wilt u al het Venrayse nieuws lezen? Neem dan een abonnement op Peel en Maas. U kunt dan een papierenkrant incl. digitaal abonnement nemen of alleen een digitaal abonnement. Zo kunnen wij ook in de toekomst het Venrayse nieuws op journalistiek verantwoorde wijze voor u publiceren. Wilt u toegang tot de exclusieve content van Peel en Maas? Klik dan hier

Meer berichten