Controle spoorwegovergangen

  Oostrum

De politie heeft dinsdagmorgen in samenwerking met Prorail een controle gehouden in het kader van een project 'Stop voor rood'.

Het project is gestart omdat blijkt dat voornamelijk veel fietsende scholieren door het rode licht van spoorwegovergangen rijden. Het doel is om mensen bewust te maken van de gevaren hiervan. De eerste controle vond plaats tussen 7.30 en 8.30 uur op de Mgr. Hanssenstraat. Het resultaat was dat vijf fietsers en drie automobilisten door het rode licht reden. Van de vijf fietsers waren er vier minderjarig. Zij zijn aangesproken door de politie en doorverwezen naar bureau Halt. De automobilisten en de meerderjarige fietser die door rood reden, kregen een proces-verbaal. 'Op korte termijn volgen meer controles', kondigt de politie alvast aan.

Dit is een gratis artikel van de redactie van Peel en Maas TV. Niet al onze artikelen zijn gratis te lezen. Deze zogenaamde premium artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen Venrays nieuws maken. Wilt u al het Venrayse nieuws lezen? Neem dan een abonnement op Peel en Maas. U kunt dan een papierenkrant incl. digitaal abonnement nemen of alleen een digitaal abonnement. Zo kunnen wij ook in de toekomst het Venrayse nieuws op journalistiek verantwoorde wijze voor u publiceren. Wilt u toegang tot de exclusieve content van Peel en Maas? Klik dan hier

Meer berichten