Met een druk op de knop verzorgden gedeputeerde Stephan Satijn (links) en Ebusco-COO Bob Fleuren dinsdagmiddag de officiële opening van Ebusco in Venray.
Met een druk op de knop verzorgden gedeputeerde Stephan Satijn (links) en Ebusco-COO Bob Fleuren dinsdagmiddag de officiële opening van Ebusco in Venray. Foto: Rikus ten Brücke
Fotoserie

Elektrische bussen staan in de rij

Nieuws Duurzaamheid Economie Fotoalbums Milieu en Duurzaamheid Werk en Economie

Wie via de Maasheseweg richting het centrum van Venray rijdt, kan er niet omheen: de vele tientallen bussen in verschillende kleuren op de voormalige parkeerplaats van Xerox. Het zijn volledig elektrische bussen van bussenbouwer Ebusco. Het bedrijf opende afgelopen dinsdag officieel een nevenvestiging in Venray, omdat de fabriek in Deurne te klein was geworden. “In Venray vindt onder meer de eindinspectie van de bussen plaats”, zegt Ebusco-COO Bob Fleuren. “We hebben de ambitie om jaarlijks 3000 bussen te bouwen en op de locatie in Venray werken momenteel 150 mensen.”


Ebusco bestaat nu ruim tien jaar, het bedrijf groeit hard en de vraag naar elektrische bussen neemt gestaag toe. In Venray worden momenteel negentig gele bussen klaargemaakt voor het stadsvervoer in Berlijn. Ook staan er onder meer exemplaren ..

Uit de krant