Afbeelding
Foto: Persfoto

Verknocht aan voetbal en stadions

Nieuws Human Interest Sport

Venraynaar Gé Peeters (1962) is verknocht aan voetbal en stadions. Hij heeft er inmiddels ruim honderd bezocht en zijn droom om een persoonlijk boek te schrijven over voetbalcultuur in stadions is nu realiteit geworden. Het boek, genaamd De schoen van Koeman, met 93 verhalen uit evenzoveel stadions, is vanaf nu te bestellen.

Gé Peeters heeft een levenslange fascinatie voor voetbal. De liefde beperkt zich niet tot het spelletje alleen. Juist niet, want alles wat er rondom en in het voetbalstadion gebeurt, fascineert hem. Dat gaat van blunders van omroepers tot zeer strenge suppoosten, van standbeelden van voetbalhelden tot gepassioneerde stadiongidsen: “Ik was ooit met enkele vrienden bij Queens Park Rangers in Londen. De gids, de wat oudere vrouw Ann, was helemaal in de ban van haar club. Ze kon tot tranen toe geroerd vertellen over een bijna-faillissement van de club, maar ook over de sterspelers van vroeger. Heel mooi om mee te maken!”

In zijn boek komen vooral Nederlandse, maar ook Engelse, Italiaanse, Duitse, Spaanse, Belgische en Franse stadions aan bod.


Peeters draagt Franse stadions geen warm hart toe; “Ze kunnen zich in Frankrijk maar moeilijk voorstellen dat je geïnteresseerd bent in een stadion. Bij Paris Saint-Germain werden we bruut weggestuurd, bij Strassbourg van hetzelfde laken een pak. Wat een verschil met Italië. De terreinknecht van Ferrara kwam spontaan naar ons toe en vertelde honderduit. Niet dat we er iets van verstonden, maar de passie droop van die man af. Hij heeft een hoofdstukje in mijn boek dubbel en dwars verdiend.”

Peeters (1962) hoopt dat zijn boek zijn weg ook weet te vinden naar mensen die niks om voetbal geven. De uitgever schreef: ‘Ik ben geen voetballiefhebber en ben nog nooit in een stadion geweest, maar toch heb ik je verhalen met een grote glimlach gelezen’.

Het boek telt 308 bladzijden en kost 20,50 euro (exclusief verzendkosten) en is te bestellen, met achterlating van naam en adresgegevens, via deschoenvankoeman@gmail.com.

Uit de krant