Ook Lotte Kamphuis wandelde woensdag met een brede glimlach op haar gezicht het Vierdaagse-gekke Beuningen binnen.
Ook Lotte Kamphuis wandelde woensdag met een brede glimlach op haar gezicht het Vierdaagse-gekke Beuningen binnen. Foto: Antoon Jeuken

Genieten tijdens Roze Woensdag

Nieuws Overige sporten Sport

Beuningen | Ze meldden zich met stralende gezichten bij de redactie van Peel en Maas (TV). Sommigen gehuld in roze kleding, vaak met een hoedje of pet op hun hoofd en een flesje water bij de hand, tijdens de Vierdaagse-doortocht in Beuningen. Op de rotonde Thujapark aan de Wilhelminalaan werden ze tijdens Roze Woensdag, op weg naar het eindpunt in Nijmegen,  onder een brandende zon luid toegejuicht en -gezongen door het ook hier massaal aanwezige publiek.


Dat de vierdaagse vanwege de tropische hitte op de dinsdag werd ingekort tot een driedaagse, kon ook de Venrayse wandelaars niet deren. Ze passeerden woensdag op de eerste dag kwiek en monter het passagepunt in Beuningen, uitkijkend naar de feestelijke intocht op vrijdagmiddag, waarbij de deelnemers gladiolen krijgen aangereikt op de St. Annastraat, de Via Gladiola, in de Waalstad. “Het is, ondanks de hitte, genieten”, vertelt de in Oostrum opgegroeide Lotte Kamphuis met een lach. “Tijdens de Vierdaagse is de saamhorigheid altijd heel erg groot.” Het wandelevenement eindigt komende vrijdag.

Bas en Angela Litjens uit Merselo zijn trouwe deelnemers.
Djidon Latupeirissa uit Venray was ook weer van de partij.
Ferry van Gompel arriveert in Beuningen.

Uit de krant

!