Logo peelenmaasvenray.nl
<p>Ook Mirthe en Tim genoten zondag van een heerlijke picknick op de Grote Markt.</p>

Ook Mirthe en Tim genoten zondag van een heerlijke picknick op de Grote Markt.

(Foto: Henk Lammen)
Fotoalbums

Genieten van een picknick

  Nieuws

Heel Nederland ging zondag in het kader van het Nationaal Picknickmoment aan de picknick. In de gemeente Venray sloegen 23 horecaondernemers de handen in elkaar om dit landelijk initiatief te doen slagen.

Meer dan 500 picknickboxen werden op zes locaties uitgedeeld en genoten de mensen in het centrum van Venray en de kerkdorpen van een heerlijke picknick in de buitenlucht. De deelnemers hoefden geen eigen eten en drinken mee te brengen. De kroegen en de restaurants gebruikten hun afhaalfunctie om iedereen van een natje en een droogje te voorzien. De picknick was een reactie op het kabinetsbesluit om de terrassen voorlopig nog dicht te houden. 

“Eindelijk kunnen we weer genieten van een mooi evenement”, verzuchtte Twan van Bussel van Gastrobar Tof, een van de deelnemende horecaondernemers. Bij buurman De Uitmarkt werden ruim 200 picknickboxen afgehaald en op de Grote Markt en het park bij de Grote Kerk was het genieten geblazen. 

Van Bussel: “Het is voor de horeca een mooi steuntje in de rug, maar vooral ook voor de mensen om weer een keer samen iets te doen. Uiteraard met inachtneming van de richtlijnen. De animo voor de picknickboxen was enorm. Met de deelnemende bedrijven hebben we echter besloten om 500 als maximum aan te houden, zodat het geen massabijeenkomst zou worden.”

Dit is een gratis artikel van de redactie van Peel en Maas TV. Niet al onze artikelen zijn gratis te lezen. Deze zogenaamde premium artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen Venrays nieuws maken. Wilt u al het Venrayse nieuws lezen? Neem dan een abonnement op Peel en Maas. U kunt dan een papierenkrant incl. digitaal abonnement nemen of alleen een digitaal abonnement. Zo kunnen wij ook in de toekomst het Venrayse nieuws op journalistiek verantwoorde wijze voor u publiceren. Wilt u toegang tot de exclusieve content van Peel en Maas? Klik dan hier

Meer berichten