Logo peelenmaasvenray.nl
Foto: Rikus ten Brucke
Fotoalbums

Foto’s: ‘Onderste uit de kan gehaald’

  Nieuws

Venray | De organisatie van het Goesting Craft Beer Festival kijkt vol tevredenheid terug op het evenement.

“Zeker gezien de uitdagingen rondom de coronamaatregelen is het onderste uit de kan gehaald, we zijn trots op de verloop!”, vertelt Gijs Schapendonk van Proeflokaal Goesting. Verspreid over drie dagen dagen trok het driedaags festival ruim 2000 bezoekers. De zaterdag én de zondag waren zelfs compleet uitverkocht. Vooraf was de organisatie vooral bezig met de te nemen voorzorgsmaatregelen om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Een ruime opzet van het festival, waarbij alle bezoekers verdeeld over drie pleinen aan tafel zaten, was de meest zichtbare wijziging ten opzichte van voorgaande edities. Iedere tafel stond 1.5 meter uit elkaar en grensde aan een zijde aan een looppad van drie meter. Voor de maximaal 750 bezoekers per dag stelde de organisatie 940 stoelen beschikbaar. “Onze gasten hebben zich uitstekend aan de voorschriften gehouden. Natuurlijk hebben we mensen wel moeten aanspreken en moeten herinneren aan de maatregelen, maar de richtlijnen werden zonder enig tegensputteren opgevolgd.” . Daarin lag volgens Schapendonk ook direct de grootste onzekerheid vooraf. “We kunnen nog zoveel voorzorgsmaatregelen treffen, maar zijn volledig afhankelijk van de medewerking van onze bezoekers. Ik prijs me gelukkig dat het zo verlopen is!” Ook de gemeente kijkt met tevredenheid terug op het festival. Dat bleek al tijdens het evenement uit de complimenten vanuit handhavers over de gekozen aanpak en handhaving. Schapendonk besluit: "Al met al is het Goesting Craft Beer Festival perfect gelopen. Het weer zat mee, het sfeertje was top! Een perfecte opmaat naar Hensenius Hapt, een foodfestival waarmee we over twee weken het Henseniusplein gaan opleuken.”

Dit artikel is exclusief voor abonnees




Meer berichten