Kinderen rennen met olympische medaillewinnares | Peel en Maas - Al het nieuws uit Venray en omgeving
Logo peelenmaasvenray.nl
Foto: Henk Lammen

Kinderen rennen met olympische medaillewinnares

  Nieuws

De basisscholen Sint Anna in Blitterswijck en De Peddepoel in Wanssum zijn uitgeroepen tot de sportiefste scholen in de gemeente Venray.

Tijdens de Nationale Sportweek 2019 in september ging Venray Beweegt weer op zoek naar de sportiefste klas met de fitste juf of meester van Venray. Dit jaar daagden ze de basisschoolklassen uit om elke dag de Daily Mile te rennen en een olympische foto van de juf of meester te maken. De Daily Mile is een korte pauze om de benen te strekken en het brein wakker te schudden. Het doel is heel simpel: blije en fittere kinderen door vijftien minuten per dag (hard)lopen op school. De winnende scholen werden maandagmiddag bezocht door Nicole Beukers, olympisch roeister van TeamNL, en ambassadeur van de Daily Mile. Beukers, in 2016 zilveren medaillewinnaar tijdens de Olympische Spelen in Rio de Janeiro, onderstreepte het belang van fitte kinderen in de klas. De roeister, al verzekerd van een olympisch ticket voor Tokyo 2020, liep vervolgens met de leerlingen van beide scholen de Daily Mile mee. Foto Henk Lammen.

Dit is een gratis artikel van de redactie van Peel en Maas TV. Niet al onze artikelen zijn gratis te lezen. Deze zogenaamde premium artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen Venrays nieuws maken. Wilt u al het Venrayse nieuws lezen? Neem dan een abonnement op Peel en Maas. U kunt dan een papierenkrant incl. digitaal abonnement nemen of alleen een digitaal abonnement. Zo kunnen wij ook in de toekomst het Venrayse nieuws op journalistiek verantwoorde wijze voor u publiceren. Wilt u toegang tot de exclusieve content van Peel en Maas? Klik dan hier

Meer berichten