De overhandiging van de prijzen, woensdagochtend in het gemeentehuis.
De overhandiging van de prijzen, woensdagochtend in het gemeentehuis. Foto: Henk Lammen

Zweefmolen beste attractie

Nieuws

Around the World XXL (zweefmolen) op het Henseniusplein is uitgeroepen tot beste attractie in de categorie grootvermaak van de Venrayse kermis. Dat werd woensdagmorgen bekendgemaakt tijdens de jaarlijkse evaluatie van de kermis in de raadzaal van het gemeentehuis.

De kermisprijzen zijn vernoemd naar George Reemer, kermiscoryfee en al jarenlang gast in Venray met het Lunapark. De jury bestond uit vertegenwoordigers van de media, kermiscoördinator Helene Busser, wethouder Jan Loonen en kermiskenner Harrie Messemaeckers. De prijzen worden bepaald door de mening van de vakjury en de publieksstemmen. Er kwamen dit jaar ruim 100 stemmen van het kermispubliek binnen.

Bij het kindervermaak ging de prijs naar Adventure Ride (buggy's) op het Gouden Leeuwterrein, terwijl in de categorie spellen de attractie Dartgame met de eerste prijs aan de haal ging. De eer van beste verkoopzaak viel te beurt aan de pindakraam. Evenals voorgaande jaren werd er ook dit jaar een toppertje uitgereikt. Dit keer was er een toppertje en een bosje bloemen voor de familie Reemer van het Lunapark die al voor de 85e keer in Venray aanwezig is. De prijs wordt toegekend om mensen die zich inzetten voor de kermis te bedanken. 

Uit de krant