Logo peelenmaasvenray.nl
Foto Henk Lammen

Jan Loonen kijkt uit naar kermis

  Nieuws

Jan Loonen kijkt met een goed gevoel terug op zijn eerste jaar als kermiswethouder van de gemeente Venray.

Hij kan dan ook niet wachten op de nieuwe editie van het meerdaagse evenement in de straten van Venray. "Het is altijd een fantastisch feest. De sfeer is gemoedelijk en de kermis heeft voor alle leeftijden wel iets te bieden. Het is ook wel even spannend, je hoopt toch dat alles goed verloopt", vertelt Loonen opgetogen in de kermiskrant van dit jaar.

De kermiswethouder is zelf een echte liefhebber van het volksfeest. Al merkt hij wel dat niet alle attracties meer aan hem zijn besteed. "Jaren terug ging ik ook in de wildste attracties. Dat durf ik nog steeds wel, maar ik merk wel dat ik na een dolle rit echt even moet bijkomen." De Venrayse kermis telt dit jaar zo'n zeventig attracties. Dat wil zeggen dat de kermis opnieuw gegroeid is qua attracties. Toch denkt Loonen niet dat de kermis nog verder gaat groeien. "We hebben met de kermis een topevenement met een aparte status. Ik denk dat in Limburg alleen Weert een grotere kermis heeft. Dan doen we het als Venray toch hartstikke goed. De kermis moeten we ook niet te groot laten worden. Het moet een familiefeest blijven in een mooie sfeer en het is gelukkig bijna altijd schitterend weer."

Dit is een gratis artikel van de redactie van Peel en Maas TV. Niet al onze artikelen zijn gratis te lezen. Deze zogenaamde premium artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen Venrays nieuws maken. Wilt u al het Venrayse nieuws lezen? Neem dan een abonnement op Peel en Maas. U kunt dan een papierenkrant incl. digitaal abonnement nemen of alleen een digitaal abonnement. Zo kunnen wij ook in de toekomst het Venrayse nieuws op journalistiek verantwoorde wijze voor u publiceren. Wilt u toegang tot de exclusieve content van Peel en Maas? Klik dan hier

Meer berichten