Logo peelenmaasvenray.nl
Foto: eigen foto

'Bedankt voor de steun en leuke reacties'

  Nieuws

Bas Litjens uit Merselo stond dinsdagmorgen in alle vroegte aan de start van de 103e Nijmeegse Vierdaagse. De 37-jarige wandelaar doet ook dit jaar voor de website van Peel en Maas dagelijks verslag van zijn belevenissen. Dag 4: vrijdag.

Na de domper van het uitvallen, bezocht Bas voor het eerst in zeven jaar de stad Nijmegen. De pret duurde niet lang. "Wat een feest en drukte. Geweldig! Rond elf uur ben ik toch maar weer teruggegaan naar ons appartement. Mijn scheenbeen laten rusten, want ik had opnieuw flink last." Enkele uurtjes later ging alweer de wekker. Zijn vrouw Angela moest vroeg uit de veren om zich te melden voor de slotdag van de vierdaagse.

"Om half vier is ze gegaan. Ik ben nog enkele uurtjes gebleven. Lekker uitrusten. Heerlijk! Om acht uur ben ik naar McDonalds in Malden gefietst om samen met de dochters Angela te feliciteren. Van daaruit is het nog vier kilometer naar de finish. Na een heerlijk frietje en kipnuggets zijn we langs de kant van de weg gaan zitten. Wachtend op haar doorkomst." Rond elf uur arriveerde zijn vrouw. "Ja, ze ging ook vandaag als een speer", lacht Litjens.

Na enkele knuffels en knusjes op weg naar Via Gladiola en de finish. Om 12.20 uur komt ze binnen. Moe maar voldaan. En een trotse man. "Een toptijd. Ik ben enorm trots op haar. Ze heeft een geweldig tempo gelopen." Hij vindt het jammer dat zijn missie, het uitlopen van de vierdaagse, dit jaar niet is geslaagd. "Ach, het is niet anders. Ik heb de laatste dagen genoten van mijn vrouwtje en alle andere wandelaars. Ik neem voor iedereen mijn petje af. En voor mij persoonlijk, volgend jaar beter zullen we maar zeggen. Ik dank in ieder geval iedereen voor de leuke reacties en steun. Op momenten dat het tegenzit, is dat toch mooi."

Dit is een gratis artikel van de redactie van Peel en Maas TV. Niet al onze artikelen zijn gratis te lezen. Deze zogenaamde premium artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen Venrays nieuws maken. Wilt u al het Venrayse nieuws lezen? Neem dan een abonnement op Peel en Maas. U kunt dan een papierenkrant incl. digitaal abonnement nemen of alleen een digitaal abonnement. Zo kunnen wij ook in de toekomst het Venrayse nieuws op journalistiek verantwoorde wijze voor u publiceren. Wilt u toegang tot de exclusieve content van Peel en Maas? Klik dan hier

Meer berichten