Logo peelenmaasvenray.nl
Foto: Eigen foto

'Op een roze wolk na de finish'

  Nieuws

Bas Litjens uit Merselo stond dinsdagmorgen in alle vroegte aan de start van de 103e Nijmeegse Vierdaagse. De 37-jarige wandelaar doet ook dit jaar voor de website van Peel en Maas dagelijks verslag van zijn belevenissen. Dag 1: dinsdag.

"We waren extra vroeg naar de start gelopen. Het was al mooi druk en we stonden redelijk vooraan. Dat was prima", zegt Bas die stond te popelen om de eerste vierdaagsedag te gaan lopen. Het gebruikelijke ritueel uit voorgaand jaar volgde. Na het startschot een kus voor zijn vrouw Angela en haar samen met haar zus Conny succes gewenst. De twee wandelende dames zouden hem pas laat op de dag weer terugzien. Het gas ging er meteen op bij de Merselonaar. "De eerste 25 kilometer vlogen voorbij en ook rond die koers samen met mijn buurman, Nico Relouw, een kilometer of tien gelopen. Het was mooi droog en na de lange dijk ging de temperatuur omhoog, 16 tot 18 graden. Het was tevens een richtpunt voor me, om aan te haken of voorbij te gaan. Het tempo dan maar weer opschroeven en de blik op oneindig. De laatste vijf kilometer blijft altijd lastig. Je weet dat je er bijna bent, maar die duren dan toch het langst. Al met al een goede dag. Met een beetje spierpijn en enkele drukpuntjes, maar ja wat wil je. Dat laatste stukje, voor de tweede keer over de Waalbrug, is echt het zwaarste." Om half twaalf passeert Litjens voor de eerste keer de finish. "Een nette tijd", is hij dik tevreden. "Jammer genoeg niet vijftien minuten eerder. In ieder geval wel de langste dag, 52 kilometer, achter de rug. Morgen op naar de dag van Wijchen en natuurlijk roze woensdag, maar 48 kilometer. Dus tot morgen en hopelijk weer op een roze wolk na de finish."

Dit is een gratis artikel van de redactie van Peel en Maas TV. Niet al onze artikelen zijn gratis te lezen. Deze zogenaamde premium artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen Venrays nieuws maken. Wilt u al het Venrayse nieuws lezen? Neem dan een abonnement op Peel en Maas. U kunt dan een papierenkrant incl. digitaal abonnement nemen of alleen een digitaal abonnement. Zo kunnen wij ook in de toekomst het Venrayse nieuws op journalistiek verantwoorde wijze voor u publiceren. Wilt u toegang tot de exclusieve content van Peel en Maas? Klik dan hier

Meer berichten