Logo peelenmaasvenray.nl
Foto: Rikus ten Brucke

Breed palet aan functies in Annapark

  Nieuws

Het bestemmingsplan voor het Annapark is klaar. Het park biedt in de nabije toekomst ruimte aan een breed palet aan functies. Monumenten en karakteristieke gebouwen blijven behouden. En het park blijft toegankelijk voor wandelaars en fietsers.

Het plan is geen dichtgetimmerd stuk. "Dat kan ook niet", zegt wethouder Martijn van der Putten. "We hebben het niet over een uitbreidingslocatie, maar over een langjarige en organische gebiedsontwikkeling, waar bij het programma nog niet definitief vastgesteld kan worden." Volgens Van der Putten is in het plan de optimale balans gevonden tussen het belang van de eigenaar, Renschdael Groep, en het publieke belang van de gemeente Venray en zijn inwoners. "Het plan is in goede samenwerking tot stand gekomen. Ik ben trots op het resultaat, waar ik voor 100% achter sta." Het bestemmingsplan maakt veel verschillende functies mogelijk: van wonen met (63) en zonder zorg (maximaal 115), kantoren, horeca, zorg en revalidatie, een hotel en recreatie, tot een streekwinkel en een brouwerijtje. Het park blijft toegankelijk voor wandelaars en fietsers en de Rijks- en gemeentelijke monumenten blijven in stand. Bovendien is er een regeling opgenomen voor de bescherming en het behoud van karakteristieke panden die niet op een monumentenlijst staan (Sancta Maria, St. Benoît, St. Bernhard, St. Vincent a Paulo en St. Jozef). De onafhankelijke Adviescommissie Ruimtelijke Kwaliteit (ARK) krijgt daar ook een rol in.

Dit is een gratis artikel van de redactie van Peel en Maas TV. Niet al onze artikelen zijn gratis te lezen. Deze zogenaamde premium artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen Venrays nieuws maken. Wilt u al het Venrayse nieuws lezen? Neem dan een abonnement op Peel en Maas. U kunt dan een papierenkrant incl. digitaal abonnement nemen of alleen een digitaal abonnement. Zo kunnen wij ook in de toekomst het Venrayse nieuws op journalistiek verantwoorde wijze voor u publiceren. Wilt u toegang tot de exclusieve content van Peel en Maas? Klik dan hier

Meer berichten