SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC Foto: Henk Lammen

Galastoet Raayland gaat niet door

Nieuws

De galastoet van het Raayland College in Venray gaat vrijdag niet door. Dat meldt de schoolleiding op de website van de middelbare school.

De bonte stoet met eindexamenleerlingen zou vanaf 18.00 uur vanaf Intratuin naar het centrum van Venray trekken. Op advies van burgemeester Hans Gillissen van de gemeente Venray werd door de schoolleiding besloten de galastoet vanwege het voorspelde slechte weer af te gelasten. Rond zes uur worden ook boven Venray regen- en onweersbuien verwacht. 

De gemeente Venray heeft advies ingewonnen bij de Veiligheidsregio Noord Limburg en het KNMI. De specialisten geven aan dat in Venray tussen 18.00 en 19.00 uur een kortstondige piek is te verwachten van onweer, harde wind, regen en mogelijk hagelbuien. De schoolleiding betreurt ten zeerste dat de galastoet niet doorgaat en heeft nog gekeken of het evenement niet eerder of later zou kunnen starten. Dit was op korte termijn niet mogelijk omdat ze afhankelijk zijn van de inzet van veel externe partijen die niet zomaar hun programma om kunnen gooien zoals politie, gemeente Venray, Arriva Busvervoer, verkeersregelaars, de plaatsers van hekken en andere vrijwilligers, zo staat op de website van het Raayland College.
 

De activiteit Food & Drinks om 18.30 uur, overdekt bij proeflokaal Goesting, en het galafeest 's avonds in de Witte Hoeve gaan wel gewoon door. Foto: archief Peel en Maas, Henk lammen.

Uit de krant