Afbeelding

Meepraten over toekomst Vlakwaterbos

Nieuws

De gemeente Venray werkt met heel veel betrokkenen aan de toekomst van het Vlakwaterbos. Vast staat dat alle partijen het erover eens zijn zuinig te zijn op het stadsbos. De gesprekken gaan over voor welke initiatieven wel en voor welke initiatieven geen ruimte is in het Vlakwaterbos.

Alle betrokken partijen vinden het belangrijk dat heel Venray kan meepraten over het bos. Dat kan nu via een korte enquête op venray.nl/enquete-vlakwaterbos.

Begin 2019 is de gemeente Venray gestart met een traject om te komen tot een nieuwe visie op het Vlakwaterbos. Om tot een breed gedragen visie te komen die niet van de gemeente is, maar van alle partijen die gebruik maken van het bos, is gekozen voor een proces waarin participatie centraal staat. Al die gesprekken vinden dit voorjaar plaats. Alle betrokkenen vinden het daarnaast óók van groot belang dat de gebruikers een stem krijgen in de ontwikkeling van het gebied. Die gebruiker is de inwoner van de gemeente Venray. Daarom wordt de inwoner van Venray in de periode van 6 tot en met 18 juni de mogelijkheid geboden een korte enquête in te vullen.

Daarnaast is het voor direct omwonenden mogelijk om input te leveren via een inloopuurtje. Dat vindt plaats op 18 juni om 18.30 in wijkontmoetingscentrum 't Schöpke. Tijdens dit uurtje nodigt de gemeente omwonenden van harte uit om ons hun wensen en dromen voor de toekomst van het bos door te geven. Met alle opgehaalde informatie gaat de gemeente in de zomer werken aan de visie. Na de zomer komt dit visiedocument in het college van burgemeester en wethouders en de gemeenteraad.

Foto: deze 'prikdames' houden geregeld het Vlakwaterbos schoon. (foto Henk Lammen, archief Peel en Maas) 

Afbeelding

Uit de krant