Afbeelding

Opening nieuwe dorpshuis Vredepeel

Nieuws

De opening van het nieuwe dorpshuis in Vredepeel staat volgend jaar voor zondag 3 februari op de agenda. 's Morgens wordt de kerk van de parochie Koningin van de Vrede ingezegend, 's middags wordt de rest van het gerenoveerde kerkgebouw in gebruik genomen.
 

Zoals het openingsprogramma er nu uitziet, wordt om zondag 3 februari om 11.00 uur de eerste mis gehouden in het aangepaste kerkgebouw. Omdat er een nieuw altaar inkomt, zal het bisdom de kerk moeten komen inzegenen. Wie het bisdom daarvoor afvaardigt, is nog niet bekend. Om 14.00 uur worden de overige ruimten feestelijk in gebruik genomen. Fanfare St. Oda uit het nabij gelegen Merselo heeft al aangeboden een serenade tijdens de opening te komen verzorgen. "Dat accepteren we natuurlijk graag", zegt dorpsraadvoorzitter Theo Kooter. Het MFC heeft drie aparte ruimten, exclusief de kerk. Al die ruimten, inclusief de kerk, kunnen tot één grote ruimte worden omgevormd. De renovatie van de kerk is een initiatief van het dorp.

De bouwwerkzaamheden in april dit jaar begonnen met de eerste steenlegging door burgemeester Hans Gilissen en wethouder Anne Thielen (foto). Of de naam De Kleine Loef ook op het nieuwe dorpshuis komt te staan, is nog niet bekend. Archieffoto Peel en Maas: Henk Lammen.

Uit de krant