Logo peelenmaasvenray.nl

Loonen: opening kermis 'spannender'

  Nieuws

Wethouder Jan Loonen van Venray gaf vrijdagmiddag het officiële startsein voor de kermis 2018.

Loonen prees zijn voorganger Ike Busser, maar gaf meteen aan te gaan kijken hoe de opening van de kermis iets meer jus kan krijgen. "Ik ga kijken of het iets spannender kan, maar laten we nu eerst zes dagen genieten van kermis in Venray." Jan Boots (kermisbond NKB) en Hans van Tol (kermisbond Bovak) prezen bij de opening de kermis in Venray. "Op dit moment zeker een van de mooiste in Nederland. Het is wel zaak dat de kermis de hoofdmoot blijft en niet de andere zaken tijdens de zes dagen."

Hoogtepunt van de kermis is ongetwijfeld de Goldmine Tower, een nieuwe attractie voor mensen zonder hoogtevrees en voor het eerst in Venray. Nieuw zijn ook de schommel Showtime en de Air Race Bungee, naast de vertrouwde toppers als de achtbaan Super Mouse, de Powerdancer, het Lunapark en niet te vergeten de Turbopolyp. De kinderkermis heeft een plek gevonden op het Gouden Leeuwplein. Dinsdag is er weer het traditionele vuurwerk vanaf het plein voor het gemeentehuis. Woensdag is het Rio in Rooij met de Caribische limboshow en sambaband Agogo. De Venrayse kermis is elke dag open van 13.00 tot 01.00 uur 's nachts, op zaterdag nog een uurtje langer.

Alleen dinsdagmiddag tussen 13.00 en 15.00 uur is het even rustig op de Venrayse pleinen. De exploitanten zetten dan het geluid bij de attracties uit of zachter en dimmen de lichten. Op die manier kunnen ook mensen die extra gevoelig zijn voor prikkels een paar uurtjes genieten van de kermis. Kinderen met ADHD, mensen met autisme of epilepsie, maar ook ouderen of mensen met een (verstandelijke) beperking zijn dinsdagmiddag extra welkom. Vanaf haar mobiele post in de Schoolstraat (achter de Hema) houdt de politie tijdens de kermis een oogje in het zeil. Foto's Henk Lammen.

Dit is een gratis artikel van de redactie van Peel en Maas TV. Niet al onze artikelen zijn gratis te lezen. Deze zogenaamde premium artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen Venrays nieuws maken. Wilt u al het Venrayse nieuws lezen? Neem dan een abonnement op Peel en Maas. U kunt dan een papierenkrant incl. digitaal abonnement nemen of alleen een digitaal abonnement. Zo kunnen wij ook in de toekomst het Venrayse nieuws op journalistiek verantwoorde wijze voor u publiceren. Wilt u toegang tot de exclusieve content van Peel en Maas? Klik dan hier

Meer berichten