Brukske veiliger door speelcoach

  Nieuws

CDA-raadslid Petra van Duijnhoven weet het zeker: de wijk Brukske is veiliger en leefbaarder geworden sinds speelcoach Henk Wilmsen er actief is.

Wilmsen ging er ruim een half jaar geleden aan de slag. De Venrayse sociale werkvoorziening NLW Groep detacheert hem voor een jaar aan het wijkplatform. Het wijkplatform nam Wilmsen in de arm omdat hij volgens Van Duijnhoven (ook inwoner van Brukske) in staat is om te voorkomen dat kinderen in de wijk 'ín vervelende situaties terechtkomen', zoals het raadslid het verwoordt. Plat gezegd: voor overlast zorgen. Van Duijnhoven: "Vooral in de zomermaanden was dat het geval. Er werden straatcoaches ingezet door de gemeente. Het resultaat was positief maar van korte duur toen ze weer weggingen. Henk is toen enkele zomers hier actief geweest. Dat pakte erg goed uit.

Dit is een gratis artikel van de redactie van Peel en Maas TV. Niet al onze artikelen zijn gratis te lezen. Deze zogenaamde premium artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen Venrays nieuws maken. Wilt u al het Venrayse nieuws lezen? Neem dan een abonnement op Peel en Maas. U kunt dan een papierenkrant incl. digitaal abonnement nemen of alleen een digitaal abonnement. Zo kunnen wij ook in de toekomst het Venrayse nieuws op journalistiek verantwoorde wijze voor u publiceren. Wilt u toegang tot de exclusieve content van Peel en Maas? Klik dan hier

Meer berichten