Kenniscentrum in 2019 klaar

  Nieuws

Het huidige, gedateerde ontmoetingscentrum op de Duitse militaire begraafplaats in Ysselsteyn maakt plaats voor een multifunctioneel kenniscentrum. Het haalbaarheidsonderzoek is afgerond en aan het eind van dit jaar gaat de eerste schop de grond in.

"We liggen op schema", aldus Tarcicia Voigt, voorzitster van de stichting Vrienden van Ysselsteyn. De noodzaak voor de nieuwbouw is helder. "Het bestaande centrum is niet meer dan een toilettengroep en een balie waar je wat folders kan vinden", stelt Voigt (64), die tevens leidster is van het bij de begraafplaats gelegen Jeugd OntmoetingsCentrum (JOC). Met de nieuwbouw is een kleine drie miljoen euro gemoeid. Het haalbaarheidsonderzoek is inmiddels afgerond. Voigt: "We liggen op schema. De Duitse gelden waar we op gewacht hebben zijn allemaal binnen en de Nederlandse gelden zijn gereserveerd. Als alles volgens verwachting verloopt zou dat betekenen dat eind dit jaar de eerste schop de grond in gaat. Afhankelijk van de winter zal alles dan in de loop van 2019 klaar zijn."

Dit is een gratis artikel van de redactie van Peel en Maas TV. Niet al onze artikelen zijn gratis te lezen. Deze zogenaamde premium artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen Venrays nieuws maken. Wilt u al het Venrayse nieuws lezen? Neem dan een abonnement op Peel en Maas. U kunt dan een papierenkrant incl. digitaal abonnement nemen of alleen een digitaal abonnement. Zo kunnen wij ook in de toekomst het Venrayse nieuws op journalistiek verantwoorde wijze voor u publiceren. Wilt u toegang tot de exclusieve content van Peel en Maas? Klik dan hier

Meer berichten