Venray klaar voor kermis

  Nieuws

De kermisliefhebbers moeten nog even geduld hebben, maar op vrijdag 3 augustus barst het feestgedruis in Venray weer los. De officiële aftrap van de Venrayse kermis is om 13.45 uur.

Op dat moment zal deken Smeets beginnen met de inzegening van de attracties en kramen. Hij krijgt ondersteuning van Schutterij 't Zandakker Gilde St. Jan. Daarna zal Rob van Lieshout de opening presenteren op het Gouden Leeuwplein. Na de kanonschoten van het gilde zal kermiswethouder Jan Loonen de kermis officieel openen om 15.00 uur. Vrijdag, zaterdag en zondag staan dan ook volledig in het teken van de kermisattracties en kramen. Traditiegetrouw is op maandag de kermiskroegentocht (foto). De tocht gaat langs de kroegen in de omgeving van het kermisterrein. Dinsdagmiddag is er voor Venray een primeur. Dan is namelijk voor het eerst de prikkelarme kermis. Van 13.00 tot 15.00 uur wordt deze kermis speciaal georganiseerd voor kinderen met ADHD, autisme of epilepsie. Maar ook voor ouderen en minder-validen die niet zo goed tegen de prikkels kunnen. Kermisexploitanten zetten tijdens deze uren onder meer de muziek zachter of uit. Ook wordt er minder licht gebruikt. Ook op dinsdag is de kindermiddag. Kinderen kunnen zich dan onder meer laten schminken door expert Karin Juwett. Foto Henk Lammen.

Dit is een gratis artikel van de redactie van Peel en Maas TV. Niet al onze artikelen zijn gratis te lezen. Deze zogenaamde premium artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen Venrays nieuws maken. Wilt u al het Venrayse nieuws lezen? Neem dan een abonnement op Peel en Maas. U kunt dan een papierenkrant incl. digitaal abonnement nemen of alleen een digitaal abonnement. Zo kunnen wij ook in de toekomst het Venrayse nieuws op journalistiek verantwoorde wijze voor u publiceren. Wilt u toegang tot de exclusieve content van Peel en Maas? Klik dan hier

Meer berichten