50-plus­sers aan de slag

  Nieuws

KBO Limburg en InMenz hebben in het Gouvernement aan de Maas in Maastricht officieel het startsein gegeven voor hun gezamenlijke project Kansen voor 50-plussers op de arbeidsmarkt.

De economie trekt aan en er dreigt een tekort aan arbeidskrachten. Toch is er nog een flinke groep mensen die staat te popelen om mee te doen: 50-plussers. Mensen die veel in huis hebben aan ervaring, inzicht en motivatie. Toch blijkt het voor deze groep vaak lastig om op die toch krappe arbeidsmarkt een plek te vinden. KBO Limburg en coöperatie InMenz slaan de handen in elkaar om ook 50-plussers kansen te bieden op de arbeidsmarkt. InMenz is een coöperatie die mensen begeleidt bij het vinden van werk. Vooral mensen die daar wel wat hulp bij kunnen gebruiken. Voor Paul Willemse van InMenz is leeftijd geen beperkende factor. "Bij InMenz gaan we altijd uit van competenties. Via een uitgebreide intake kijken we waar iemand goed in is. Uiteindelijk is dat veel belangrijker dan leeftijd, opleiding of ervaring. Een mooi voorbeeld is een man van 60 die hoofd was van een facilitaire afdeling in de gezondheidszorg. Door zijn jarenlange ervaring had hij een goed inzicht in het gedrag van mensen en daar ook door gefascineerd. Nu werkt hij als loopbaanbegeleider."

Dit is een gratis artikel van de redactie van Peel en Maas TV. Niet al onze artikelen zijn gratis te lezen. Deze zogenaamde premium artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen Venrays nieuws maken. Wilt u al het Venrayse nieuws lezen? Neem dan een abonnement op Peel en Maas. U kunt dan een papierenkrant incl. digitaal abonnement nemen of alleen een digitaal abonnement. Zo kunnen wij ook in de toekomst het Venrayse nieuws op journalistiek verantwoorde wijze voor u publiceren. Wilt u toegang tot de exclusieve content van Peel en Maas? Klik dan hier

Meer berichten