Vijftien kastanjes reddeloos verloren

  Nieuws

Vijftien paardenkastanjes aan de Julianasingel in Venray zijn reddeloos verloren. De bomen zijn aangetast door de kastanjebloedingsziekte en zijn niet meer te behandelen.


Dat laten burgemeester en wethouders aan de gemeenteraad weten. Vorig jaar april stemde de raad in om de zieke bomen met een warmtebehandeling, waarbij ziekteverwekkende bacteriën worden vernietigd, aan de beterende hand te krijgen. Voor de behandeling werd nog een inspectie uitgevoerd. Daaruit bleek dat de conditie van de vijftien bomen onverwacht erg snel achteruit was gegaan. Ze blijken niet meer te genezen. De verwachting is dat ze in verband met veiligheidsrisico's binnen twee tot vijf jaar gekapt moeten gaan worden.

Dit is een gratis artikel van de redactie van Peel en Maas TV. Niet al onze artikelen zijn gratis te lezen. Deze zogenaamde premium artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen Venrays nieuws maken. Wilt u al het Venrayse nieuws lezen? Neem dan een abonnement op Peel en Maas. U kunt dan een papierenkrant incl. digitaal abonnement nemen of alleen een digitaal abonnement. Zo kunnen wij ook in de toekomst het Venrayse nieuws op journalistiek verantwoorde wijze voor u publiceren. Wilt u toegang tot de exclusieve content van Peel en Maas? Klik dan hier

Meer berichten