Annapark zonder sociale woningen

  Nieuws

Op het St. Annapark in Venray komt geen sociale woningbouw. Dat hebben burgemeester en wethouders de gemeenteraad van Venray in een brief laten weten.

De Renschdael Groep, die het omvangrijke, monumentale park opnieuw inricht, vindt sociale huurwoningen niet passen binnen de opzet van locatie. 'Ze hebben een negatief effect op de restauratie van bestaande gebouwen.' In een motie van riep de gemeenteraad op 7 november het college op toe te zien 'op een gedegen onderbouwing van de Renschdael Groep op het al dan niet realiseren van sociale woningbouw op St. Annapark.' Tevens diende het college contact te onderhouden met Wonen Limburg om samen op zoek te gaan naar locaties voor de bouw van zeventig sociale huurwoningen. Die huizen zouden ook op het Annapark kunnen worden gebouwd. Die locatie valt nu dus af.

Dit is een gratis artikel van de redactie van Peel en Maas TV. Niet al onze artikelen zijn gratis te lezen. Deze zogenaamde premium artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen Venrays nieuws maken. Wilt u al het Venrayse nieuws lezen? Neem dan een abonnement op Peel en Maas. U kunt dan een papierenkrant incl. digitaal abonnement nemen of alleen een digitaal abonnement. Zo kunnen wij ook in de toekomst het Venrayse nieuws op journalistiek verantwoorde wijze voor u publiceren. Wilt u toegang tot de exclusieve content van Peel en Maas? Klik dan hier

Meer berichten