Delene van Helmond (links) en Wendy Linders uit Venray doen mee aan de dertiende editie van Alpe d'Huzes. Foto: Henk Lammen.
Delene van Helmond (links) en Wendy Linders uit Venray doen mee aan de dertiende editie van Alpe d'Huzes. Foto: Henk Lammen.

Op ut Laeve

Nieuws

Duizenden wandelaars, hardlopers en fietsers gaan op donderdag 7 juni de strijd aan met de elementen tijdens de dertiende editie van Alpe d'Huzes, een actie onder het motto opgeven is geen optie.

De opbrengst van het evenement gaat voor honderd procent naar KWF Kankerbestrijding en komt ten goede aan het wetenschappelijk onderzoek naar kanker. Delene van Helmond (48) en Wendy Linders (42) uit Venray gaan als team Op ut Laeve naar de gevreesde berg in Frankrijk. Deelname aan Alpe d'Huzes is voor beiden naast een sportieve uitdaging vooral een emotionele boodschap. De oudste van de twee verloor veertien maanden geleden haar man Henri (52) aan de ziekte kanker. Een maand geleden stierf Ingrid (45), de zus van Linders. 

De naam Op ut Laeve is niet zomaar uit de lucht komen vallen. Delene: "Dat was ons motto met trouwen. Genieten van het leven. Niemand kon bevroeden dat Henri drie maanden later ziek werd. Dan besef je dat iedere dag die je leeft een geschenk is. Om van te genieten." Op donderdag 7 juni staan ze om 04.30 uur aan de start. De intentie is om de klim twee keer te volbrengen. Iedere deelnemer heeft een streefbedrag van 2500 euro om uiteindelijk te doneren aan KWF. Mensen/bedrijven die Delene en Wendy en het onderzoek naar kanker willen steunen, kunnen een bijdrage doneren via https://deelnemers.opgevenisgeenoptie.nl/oputlaeve. In Peel en Maas deze week een interview met Delene en Wendy. 

Uit de krant