Afbeelding

KLEO Geijsteren: kunstmanifestatie in nieuw jasje

Nieuws

De veertiende editie van de tweejaarlijkse Kunstmanifestatie in Geijsteren vindt dit jaar weer plaats op Moederdag, op zondag 13 mei. Dit keer wordt het evenement echter volledig in een nieuw jasje gestoken en krijgt het de naam KLEO: Kunst Luister En Ontmoet.

De nadruk ligt niet alleen op kunst, maar ook bij muziek en culinair genieten op speciaal ingerichte thematerrassen. Een vrijwillige werkgroep van inwoners uit Geijsteren heeft samen met enkele ondernemers een nieuwe eigentijdse opzet bedacht. Alles is anders. Zo is er een nieuwe naam. De dag is vrij toegankelijk voor iedereen. De tijd is verschoven naar de middag en avond en de concentratie van het oppervlak van het evenement is kleiner en intiemer. Op culinair en muzikaal gebied ontbreekt het aan niets om volop te kunnen genieten. Er zijn drie culinaire spots: Het Plein bij 't Trefpunt (bier & grill), binnenplaats van de Grote Spiekert aan de Dorpstraat (vintagebar) en binnenplaats van Hoeve de Boogaard (Frans terras). Daarnaast wordt de kunst niet meer gepresenteerd in kraampjes per kunstenaar. In plaats daarvan is Galerie Irok uit Horst gevraagd haar netwerk van kunstenaars in te zetten en worden de sfeervolle schuren van Hoeve de Boogaard en B&B de Lindenhof omgetoverd tot een galerie met afwisselende kunstcollecties.

Tevens wordt de crypte ingericht met een kleine expositie van glas en keramiek en werkt een pasteltekenaar aan haar huisdierportretten. Op elk culinair terras is muziek te beluisteren. Gedurende de dag spelen er drie live bands waaronder Saull, Kitchen Floor Boys en Atelier Jerusalem en twee solisten, onder wie zanger/pianist Clemens van de  Ven. Het evenement concentreert zich op een klein rondje tussen kerk, plein, Dorpstraat en Hoeve de Boogaard. Binnen deze route vinden bovendien verschillende activiteiten plaats zoals workshop schilderen voor kinderen, een beautysalon speciaal voor moeders, enkele kunstenaars uit Geijsteren presenteren zich in een eigen stand, muziek maken op zelfgebouwde instrumenten door Geutefiks, de smaak van Geijsteren (proeven van eigen bodem) en rondleidingen naar en op het kasteel. Voor meer informatie: www.kleogeijsteren.nl.

Uit de krant