Vanwege het hoogwater liggen enkele werkzaamheden van Mooder Maas stil. Foto: Rikus ten Brücke.
Vanwege het hoogwater liggen enkele werkzaamheden van Mooder Maas stil. Foto: Rikus ten Brücke.

Minder werkzaamheden Mooder Maas door hoogwater

Nieuws

Vanwege het hoogwater liggen een enkele werkzaamheden van Mooder Maas stil. Dat meldt het projectbureau Meerlo-Wanssum op zijn website.

Zo wordt er momenteel niet afgegraven in de weerd van Wanssum; het terrein is te nat en de pontons die nodig zijn voor het laden en lossen van de vrachtschepen zijn uit veiligheidsoverwegingen weggehaald. Mooder Maas hoopt de werkzaamheden over twee weken te kunnen hervatten. Omdat de ophoging van de Boltweg afhankelijk is van de toevoer van grond uit de weerd van Wanssum, liggen ook die werkzaamheden stil.

De graafwerkzaamheden die deze week van start zouden gaan in de weerd van Ooijen, beginnen naar verwachting pas begin maart. Zodra het werkterrein het toelaat, wordt begonnen met de aanleg van een pontonlocatie en het uitleggen van rijplaten. Omdat de werkzaamheden later starten, blijft de Maasveldweg voorlopig nog open. Die wordt pas afgesloten als de werkzaamheden beginnen.

Ondanks de natte omstandigheden kan er wel gewerkt worden aan de brug tussen Ooijen en Broekhuizenvorst. Deze week komt het infiltratiebassin gereed. Volgende week wordt gestart met het aanbrengen van de betonpalen.

Uit de krant