Jan-Hein de Wit (eerste rij links) en de coördinatoren van de collecte. Foto: Henk Lammen
Jan-Hein de Wit (eerste rij links) en de coördinatoren van de collecte. Foto: Henk Lammen

Weer gezamenlijke collecte goede doelen

Nieuws

De jaarlijkse gezamenlijke collecte in Venray vindt in 2018 plaats van dinsdag 3 tot en met maandag 9 april. "Hopelijk wordt het net zo'n groot succes als dit jaar", zegt Jan-Hein de Wit, voorzitter van Goede Doelen Venray, de organisatie die de collecte voor haar rekening neemt.

Vorige week kwamen de coördinatoren bij elkaar in de kelder van het Rode Kruis in het gebouw van De Clockert. Vrijwilligers die zich inzetten om te zorgen voor een soepel verloop van de jaarlijkse collecte.  In 2017 gingen zo'n 300 collectanten op pad om voor zestien landelijke goede doelen geld in te zamelen. In totaal werd bijna 70.000 euro opgehaald. Dat is ruim dertien procent meer dan de opbrengst van 2016. Het concept van een gezamenlijke collecte blijkt daarmee een groot succes.

De goede doelen die deelnemen in Venray: Nederlandse Hartstichting, Longfonds, Nederlandse Rode Kruis, KWF Kankerbestrijding, Hersenstichting, Nederlands Brandwondenstichting, Nierstichting, Alzheimer Nederland, Epilepsiefonds, Reumafonds, Amnesty International, Prinses Beatrix Spierfonds, Nationaal fonds kinderhulp, Maag Lever Darm stichting, MS fonds en het fonds Verstandelijk Gehandicapten.

Alle gegevens zijn in te zien op de website: www.goededoelenvenray.nl. Ook op Facebook is Goede Doelen Venray actief.

Uit de krant