De projectweek op basisschool Eigenwijs werd maandag geopend door Sjaan Banaan en Hans Wortel.
De projectweek op basisschool Eigenwijs werd maandag geopend door Sjaan Banaan en Hans Wortel.

Bedrijven in het licht

Nieuws

Ondernemersvereniging Oirlo-Castenray houdt van vrijdag 13 tot en met zondag 15 oktober Bedrijven in het licht. Bedrijven die lid zijn van de ondernemersvereniging worden in de spotlight gezet.

Basisschool Eigenwijs uit Oirlo neemt ook deel aan het evenement: de ondernemersvereniging heeft in samenwerking met Basisschool Eigenwijs een projectweek opgezet met als thema Beroepen. In de weken voorafgaand aan het evenement bezoeken de kinderen bedrijven en ondernemers komen gastlessen verzorgen op school. Op donderdag 12 oktober verkennen de kinderen de route door beide dorpen alvast door middel van een beroepenspeurtocht. Tussen de middag krijgen zij een gezonde lunch aangeboden in De Wis in Castenray. Op vrijdagmorgen 13 oktober verzorgen alle groepen in het bijzijn van burgemeester Hans Gilissen op school een presentatie. Rond de klok van 12.00 uur opent de burgemeester samen met Electro Gommans in school het evenement officieel.

Op vrijdag 13, zaterdag 14 en zondag 15 oktober kan van 18.00 tot 21.00 uur de route worden gereden. Alle ondernemers zijn op een route in kaart gebracht en enkele ondernemers stellen hun bedrijf open voor bezoekers. Er is een brochure gemaakt waarin de route en informatie over de bedrijven is opgenomen. Tevens zijn ook de verenigingen en andere informatie uit beide dorpen hierin te vinden. De brochure is verkrijgbaar bij: café D'n Terp aan de Hoofdstraat 20 in Oirlo, Oma's Kip of Beau Visage aan de Horsterweg 39d in Castenray. Theehuis Komkommerin aan Castenrayseweg 30 in Castenray is het startpunt van de route. De brochure is daar te koop in het weekend van 6 tot en met 8 oktober tussen 10.00 en 18.00 uur en van 13 tot en met 15 oktober tussen 18.00 en 21.00 uur.

Voor meer informatie kijk op de website www.ondernemersverenigingooc.nl.



Uit de krant