Inloopavond visie veehouderij

Nieuws

Op dinsdag 26 september is in het gemeentehuis in Venray een inloopavond over de visie veehouderij. Belangstellenden zijn welkom om 19.30 uur.

Voor de zomer heeft een grote groep Venrayse boeren, burgers en ondernemers samen met de gemeente gesproken over de plaats van de veehouderij in onze gemeente. Hoe zou de toekomst eruit moeten zien? Enkele (hoofd)conclusies uit die bijeenkomsten: de veehouderij hoort bij Venray. Er is draagvlak voor de veehouderij, mits die minder overlast geeft en nieuwe overlast wordt voorkomen. Belangrijk is dat er een basiskwaliteit van de woon- en leefomgeving gaat gelden waarbij in een aantal gebieden een verbetering gaat plaatsvinden. Dat betekent ook dat de bedrijven minder dicht bij de dorpen horen te liggen. Maar ook het stimuleren van ondernemers om hun oude stallen aan te pakken..

De resultaten van de bijeenkomsten worden verwerkt in een visie. Tijdens de inloopavond worden die resultaten gedeeld. Belangstellenden zijn dan ook van harte welkom om hier kennis van te nemen. Hierna stelt het college op basis van alle input de visie veehouderij vast. Deze ligt aansluitend ter inzage voor de formele procedure

Uit de krant