Afbeelding

Ans van Oers overleden

Nieuws

Op 76-jarige leeftijd is vorige week donderdag Ans van Oers-Coenen uit Venray in Maastricht overleden.

Van Oers, geboren in Horst, was in Venray vooral bekend vanwege haar sociale karakter en vrijwillige activiteiten bij tal van instellingen. Zij was bovendien de eerste vrouwelijke politicus namens D66 in de Venrayse gemeenteraad. Ans van Oers was weduwe van Jo van Oers, die zeventien jaar wethouder was in Venray. Ze was altijd nauw betrokken bij de lokale politiek en vanaf 1966 aanhanger van D66. Van 1994 tot 1998 was zij namens die partij gemeenteraadslid in Venray, naast Hans Teunissen en Marcel Toonen.

Van Oers vervulde tal van functies bij verenigingen en instellingen. Zo was ze vijftien jaar medewerkster in de Wereldwinkel Venray. Daarnaast was ze tot dit jaar projectleidster van Coach4you, een project van Seniorservice Venray. Vanuit haar textiele achtergrond was zij bestuurslid van museum De Kantfabriek in Horst. Van Oers was lid van een kookclub en kookte eenmaal per twee weken in Hospice Zenit, het centrum voor palliatieve terminale zorg in Venray. Bij de start van de afdeling Venray van de ouderenbond ANBO was zij meteen een betrokken lid. Later vervulde zij een voortrekkersrol in de activiteitencommissie van de nieuwe ouderenbond AVOS. Bij atletiekvereniging ATV reikte zij jarenlang de Jo van Oers wisseltrofee, vernoemd naar haar overleden man, uit aan de winnende school tijdens de scholierenloop van de Vlakwatercross.

Donderdag is er een afscheidsdienst in de St. Petrus'Bandenkerk in Venray. Aansluitend wordt zij begraven bij haar man op het kerkhof in Veulen.

Uit de krant