John Sleep staat op zondag 17 september centraal in een documentaire op Peel en Maas TV.
John Sleep staat op zondag 17 september centraal in een documentaire op Peel en Maas TV.

Eerbetoon aan bevrijders op Peel en Maas TV

Nieuws

Op Peel en Maas TV is zondag 17 september om 14.30 uur een indrukwekkende documentaire over oorlogsveteraan John Sleep te zien.

De film is een initiatief van de Venrayse ondernemers Karel Janssen en Frank Nelissen en is in opdracht van hen geproduceerd door Sinvid Mediamakers in Venray. De film, een Venrays eerbetoon aan oorlogsveteraan John Sleep en zijn kameraden, wordt na de première elk uur herhaald op Peel en Maas TV tot en met maandag 18 september 23.30 uur.

John Sleep komt al meer dan 30 jaar naar de herdenking op het Brits oorlogskerkhof aan de Hoenderstraat in Venray. De film wordt zondag 17 september na de herdenking op het Brits oorlogskerkhof, waarbij belangstellenden van harte welkom zijn, in besloten kring in de Witte Hoeve getoond aan een groot aantal genodigden en de Engelse gasten met een aantal oorlogsveteranen, onder wie de 95-jarige John Sleep. Na afloop worden een dvd en usb-kaart uitgereikt aan het Engelse gezelschap. Het interview met John Sleep werd verzorgd door Carlo Feller en vertaald door Marianne Verheugen. De complete productie was in handen van Jac en Rudy van Sinten van Sinvid Mediamakers.

Na de presentatie kunnen belangstellenden de documentaire van negentien minuten, waarin onder meer authentieke beelden van toen en emotionele betogen van John Sleep zijn te zien, op Peel en Maas TV bekijken. De film verschijnt vervolgens ook op de Facebookpagina en het YouTube-kanaal van de Venrayse lokale tv-zender. Op zaterdag 23 september van 19.00 uur tot en met zondag 24 september 18.00 uur wordt de documentaire vervolgens nogmaals herhaald op Peel en Maas TV.

Uit de krant