Afbeelding

Venrayse kermis mega-evenement

Nieuws

Dé familiekermis van Noord-Limburg biedt in 2017 weer vermaak voor jong en oud. Met de kermis, de finish van de BinckBank Tour én een afsluiting met een Caribisch tintje Rio in Rooij wordt de kermis in Venray van vrijdag 4 tot en met woensdag 9 augustus een mega-evenement.

65 attracties weerspiegelen het karakter van de Venrayse kermis. Er is dit jaar veel aandacht besteed aan de ruimtelijke beleving. Zo heeft de kinderkermis op het Gouden Leeuwplein een nieuwe indeling. Ook op andere plekken is er geschoven, zodat de kermis een nieuwe uitstraling krijgt. Venray verwelkomt dit jaar dertien nieuwe attracties. Met de behendigheidsattractie Mad Mill, te bewonderen op de Grote Markt, kent de kermis een primeur. Andere opvallende attracties zijn de zweefmolen Around the World, Funhouse, Mega Slide en een XXL-versie van de Kop van Jut. Natuurlijk is een bezoek aan de kermis niet compleet zonder een gebakken vis, suikerspin, poffertjes, kaneelstok of één van de andere typische kermislekkernijen. Venray wil een kermis zijn voor elke leeftijd, maar ook voor elke portemonnee, de ritprijzen zijn betaalbaar. De grote attracties mogen maximaal € 2,30 voor een rit vragen met uitzondering van de grote attracties Around the World, Super Mouse en No Limit. De kinderattracties kosten hooguit € 1,50 per rit.

Vrijdag 4 augustus om 15.00 uur begint het feest, nadat deken Harrie Smeets daarvoor alle attracties heeft ingezegend. De andere dagen beginnen de attracties om 13.00 uur te draaien, elke dag tot 01.00 uur, en zaterdag tot 02.00 uur. Zondag staat de kermis in het teken van Happen en Stappen. Op maandag vindt de kermiskroegentocht plaats en siert straatkunstenaar Gilbert de Charlatan de straten van Venray. Variétéclown Desalles bezoekt de kermis dinsdagmiddag en 's avonds kan er weer genoten worden van het grote vuurwerk. Onder het motto Rio in Rooij sluit een Braziliaanse Brassband de kermis op woensdag op Caribische wijze af. Op kermismaandag 7 augustus brengt de BinckBank Tour de volledige internationale wielertop inclusief Tom Dumoulin naar Venray. De finish van de etappe Breda-Venray is op de Noordsingel, niet ver van de kermis. De Raadhuisstraat wordt de verbindende factor tussen beide evenementen. Ploegwagens en renners zijn daar na de koers te bezichtigen. Foto Henk Lammen.

Uit de krant