Logo peelenmaasvenray.nl

Spoorovergangen niet dicht?

  Nieuws

ProRail heeft het voornemen de spoorwegovergangen bij Boddenbroek in Oirlo en bij Roland in Castenray te sluiten.

Ergens tussen beide overgangen in zou er nieuwe, veiligere oversteek moeten komen. De dorpsraden van Oirlo en Castenray willen beide graag openhouden.

De overgang bij Boddenbroek wordt veel gebruikt door het vrachtverkeer van Vitelia. "Voor de chauffeurs is dit de adviesroute. Anders moeten ze midden door het dorp rijden", zegt Anita Emonts van de dorpsraad. De overgang bij Roland in Castenray ligt nog net op Venrays grondgebied, vlak tegen de gemeentegrens met Horst aan de Maas. Het is de doorgaande weg tussen Castenray en Tienray. Ook veel vracht- en landbouwverkeer maakt er gebruik van.

Dit is een gratis artikel van de redactie van Peel en Maas TV. Niet al onze artikelen zijn gratis te lezen. Deze zogenaamde premium artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen Venrays nieuws maken. Wilt u al het Venrayse nieuws lezen? Neem dan een abonnement op Peel en Maas. U kunt dan een papierenkrant incl. digitaal abonnement nemen of alleen een digitaal abonnement. Zo kunnen wij ook in de toekomst het Venrayse nieuws op journalistiek verantwoorde wijze voor u publiceren. Wilt u toegang tot de exclusieve content van Peel en Maas? Klik dan hier

Meer berichten