Logo peelenmaasvenray.nl

Amerikaan opgepakt voor diefstal bordje oorlogsmuseum

  Nieuws

In een hotel in Oss arresteerde de politie dinsdagmiddag kort na 17.00 uur een 56-jarige Amerikaan zonder vast woonadres. Hij wordt ervan verdacht dat hij een week eerder uit het Oorlogsmuseum in Overloon een handgeschilderd mijnenveldbordje met een grote historische waarde zou hebben gestolen.

De man was op camerabeelden te zien en aan de hand van die beelden kreeg de politie informatie over de identiteit en verblijfplaats van de verdachte. Agenten hielden hem aan op zijn hotelkamer in Oss. Daar vonden ze ook het gestolen bordje. Het Openbaar Ministerie gaf de man een geldboete van 600 euro, die de Amerikaan direct heeft betaald. Hij is daarna in vrijheid gesteld. Het bordje wordt op korte termijn weer terug naar het Overloonse museum gebracht.

Dit is een gratis artikel van de redactie van Peel en Maas TV. Niet al onze artikelen zijn gratis te lezen. Deze zogenaamde premium artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen Venrays nieuws maken. Wilt u al het Venrayse nieuws lezen? Neem dan een abonnement op Peel en Maas. U kunt dan een papierenkrant incl. digitaal abonnement nemen of alleen een digitaal abonnement. Zo kunnen wij ook in de toekomst het Venrayse nieuws op journalistiek verantwoorde wijze voor u publiceren. Wilt u toegang tot de exclusieve content van Peel en Maas? Klik dan hier

Meer berichten