Logo peelenmaasvenray.nl
Tobie is de jongste aanwinst van ZooParc Overloon.
Tobie is de jongste aanwinst van ZooParc Overloon.

Dwergnijlpaard is een jongen

  Nieuws

Dierverzorgers van ZooParc Overloon hebben vrijdagochtend ontdekt dat het dwergnijlpaardje dat vorige week werd geboren een mannetje is. De verzorgers hebben uit alle inzendingen van de namenwedstrijd de naam Tobie voor de dwergnijlpaard gekozen. Het feit dat het dwergnijlpaard een jong mannetje is, maakt deze geboorte een extra heugelijke gebeurtenis.
     

"In heel Europa leven maar iets meer dan 100 dwergnijlpaarden en daarvan is het overgrote deel vrouwelijk. Onze kleine telg kan in de toekomst dus bijdragen aan het Europese fokprogramma van de dwergnijlpaarden. En dat is hard nodig want in het wild worden dwergnijlpaarden ernstig bedreigd", zegt dierverzorger Steven van den Heuvel. Een precieze schatting van het aantal dwergnijlpaarden in het wild is heel moeilijk te maken, omdat ze midden in het tropisch oerwoud van Afrika leven. Wel weet men dat het over slechts enkele duizenden zal gaan. Afgelopen weekend mochten bezoekers van ZooParc Overloon meedoen aan een namenwedstrijd. Uit honderden inzendingen kozen de verzorgers voor de naam Tobie. Deze naam werd bedacht door Senna van 9 jaar. Zij wint met haar familie een meet-and-greet met dwergnijlpaard Tobie, en mag hem van héél dichtbij bewonderen.

 

Dit is een gratis artikel van de redactie van Peel en Maas TV. Niet al onze artikelen zijn gratis te lezen. Deze zogenaamde premium artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen Venrays nieuws maken. Wilt u al het Venrayse nieuws lezen? Neem dan een abonnement op Peel en Maas. U kunt dan een papierenkrant incl. digitaal abonnement nemen of alleen een digitaal abonnement. Zo kunnen wij ook in de toekomst het Venrayse nieuws op journalistiek verantwoorde wijze voor u publiceren. Wilt u toegang tot de exclusieve content van Peel en Maas? Klik dan hier

Meer berichten