Logo peelenmaasvenray.nl
Dwergnijlpaard Bagatelle.
Dwergnijlpaard Bagatelle.

Geboorte dwergnijlpaard in ZooParc Overloon

  Nieuws

Na een draagtijd van 198 dagen is dwergnijlpaard Bagatelle donderdagochtend van een jong bevallen.

De bevalling verliep voorspoedig en moeder en jong maken het goed. Het geslacht van het dwergnijlpaard is nog onbekend. Gezien de ouders drie jaar geleden al een gezond jong hebben grootgebracht, is de kans groot dat de kraamperiode goed zal verlopen. Toch blijft de komende tijd spannend. 
  
De geboorte van een dwergnijlpaard is erg bijzonder. In Europa werden dit jaar pas negen dwergnijlpaarden geboren. Voor deze dieren is dan ook een Europees fokprogramma. Het dwergnijlpaard is een ernstige bedreigde diersoort in het wild. Dit komt doordat zijn leefgebied sneller kleiner wordt door de opkomst van mensen waardoor er minder leefgebied overblijft voor de dwergnijlpaarden.

Dit weekend wordt deze bijzondere geboorte in ZooParc Overloon natuurlijk gevierd. Naast de regulieren voedermomenten (in het weekend om 13.00 en 15.00 uur) worden er extra activiteiten momenten georganiseerd waarin  bezoekers verzorgers alles kunnen vragen over het pasgeboren dwergnijlpaard. Daarnaast mogen alle bezoekers ook meedoen met een speciale namenwedstrijd voor het dwergnijlpaard. 


 

Dit is een gratis artikel van de redactie van Peel en Maas TV. Niet al onze artikelen zijn gratis te lezen. Deze zogenaamde premium artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen Venrays nieuws maken. Wilt u al het Venrayse nieuws lezen? Neem dan een abonnement op Peel en Maas. U kunt dan een papierenkrant incl. digitaal abonnement nemen of alleen een digitaal abonnement. Zo kunnen wij ook in de toekomst het Venrayse nieuws op journalistiek verantwoorde wijze voor u publiceren. Wilt u toegang tot de exclusieve content van Peel en Maas? Klik dan hier

Meer berichten