Locoburgemeester Jan Loonen zet Truda Voermans-van Mil in de bloemetjes.
Locoburgemeester Jan Loonen zet Truda Voermans-van Mil in de bloemetjes.

Honderdjarige in het zonnetje

Nieuws

Truda Voermans-van Mil wordt op 4 juli 2016 100 jaar. Locoburgemeester Jan Loonen bezocht haar op zondag 26 juni in Vincentiushof, waar zij met haar familie dit heugelijke feit vierde.

Truda Voermans-van Mil, geboren op 4 juli 1916 in Oploo, woonde vanaf 1955 tot vorig jaar in Leunen. Samen met haar man had zij een gemengd boerenbedrijf.  Ze kregen een dochter en een zoon. Later werd het gezin uitgebreid met kleinkinderen en inmiddels vijf achterkleinkinderen. Truda Voermans was altijd in de weer, een vaste uitspraak van haar was: 'als ik niks gedaan heb, heb ik ook geen koffie en peperkoek verdiend'. Sinds vorig jaar woont zij in een woongroep in Vincentiushof in Venray.

Ter gelegenheid van de honderdste verjaardag van Truda Voermans-van Mil wordt er een esdoorn geplant in het Honderdjarigenbos in het stuifzandgebied aan de Parkweg, aan de rand van waar vroeger het openluchtzwembad was. In verband met het plantseizoen gebeurt dat op een nader vast te stellen datum in september. Bij de boom wordt een bordje geplaatst  met daarop de naam en geboortedatum van mevrouw Voermans. Op voorspraak van burgemeester Hans Gilissen heeft de gemeenteraad in 2011 het initiatief genomen voor het inrichten van het  Honderdjarigenbos. De boom voor Truda Voermans wordt de vierde boom die in het Honderdjarigenbos geplant wordt.


Uit de krant