Afbeelding

64 attracties op kermis Venray

Nieuws

Dé familiekermis van Noord-Limburg biedt ook in 2016 weer vermaak voor jong en oud. De kermis in Venray vindt plaats van vrijdag 5 tot en met woensdag 10 augustus.

De 64 attracties weerspiegelen het karakter van de Venrayse kermis. Er zijn grote en kleinere nieuwe attracties, maar ook exploitanten die al sinds jaar en dag in Venray graag te gast zijn met hun kermisaanbod.  Tot de eerste groep behoren dit jaar de spectaculaire 40 meter hoge No Limit van de Apeldoornse kermisonderneming Van Reken-Venekamp en het reuzenrad van de familie Marcellis. Maar ook gok- en behendigheidspelen met tot de verbeelding sprekende namen als Lijntrek, Monsterdrop, Pijl en Boog, Launch the Coconut, Hang je Rijk en Ballenfontein.

Uiteraard is er ook volop vermaak voor de jeugdige kermisgangers.  Kinderen kunnen in de Tea-Cups stappen of een rit maken in de Adventure Ride. Maar ze kunnen ook een ritje maken op de rug van een pony. Venray verwelkomt dit jaar twaalf  attracties die voor het eerst op deze kermis aanwezig zijn.  Naast alle nieuwe attracties zullen de oude vertrouwde gezichten ook dit jaar niet ontbreken. Want wat is een kermis zonder de autoscooter, het Mega Lunapark, de Turbo Polyp, de rupsbaan en de Breakdance? Na een paar jaar van afwezigheid zijn ook de spectaculaire Sound Machine en de reuzeschommel Rock-it weer aanwezig. De kinderen kunnen terecht bij klassiekers als de Grand Carrousel, trampolines, de nostalgische bootjesmolen en bij de olifanten-carrousel Jumbo. Natuurlijk is een bezoek aan de kermis niet compleet zonder een gebakken vis, een suikerspin een kaneelstok of één van de andere typische kermislekkernijen.

Vrijdag 5 augustus om 15.00 uur begint het feest, nadat deken Harrie Smeets daarvoor alle attracties heeft ingezegend, begeleid door de schutterij. En het dendert door tot 01.00 uur. De andere dagen beginnen de attracties om 13.00 uur te draaien, elke dag tot 01.00 uur, op zaterdag tot 02.00 uur. Met verspreid over de kermisdagen de maandagse kermismarkt op de Julianasingel, het grote vuurwerk op dinsdagavond en niet te vergeten de prijsuitreiking van de kermisloterij, woensdagavond om 20.30 uur op het plein voor het gemeentehuis. Wie gaat er weer met de hoofdprijs, een prachtige reis van hoofdsponsor Vice Versa, naar huis?

Uit de krant