Impressie entree Beukenrode. Foto: SatijnPlus Architecten, Born.
Impressie entree Beukenrode. Foto: SatijnPlus Architecten, Born.

Verbouwing Beukenrode Venray van start

Nieuws

De verbouwing van een deel van verpleeghuis Beukenrode gaat binnenkort van start. In de afgelopen weken heeft de aannemer alle niet-dragende muren, technische installaties, sanitair en leidingwerk zorgvuldig verwijderd. Verdeeld over drie verdiepingen komen 30 zorgstudio's en het gebouwdeel krijgt een eigen entree. Naar verwachting is de verbouwing in het voorjaar van 2017 gereed.

De Zorggroep realiseert hiermee een nieuwe woonvorm voor mensen met een intensieve zorgvraag vanwege lichamelijke aandoeningen. Zij wonen straks zelfstandig in hun eigen zorgstudio van ongeveer 45 m2, met daarin een zit/slaapkamer met keukenblok en aparte badkamer. Op elke verdieping komt een 'buurtruimte', waar bewoners elkaar kunnen ontmoeten, samen kunnen eten (als ze dat willen) en waar activiteiten plaatsvinden. Men kan gebruik maken van de royale buitenruimte: een groot terras annex binnentuin op de begane grond en grote balkons op de verdiepingen nabij de buurtruimtes. Bewoners kunnen 24 uur per dag een beroep doen op het multidisciplinaire team, bestaande uit verzorgenden en verpleegkundigen, een specialist ouderengeneeskunde, logopedist, fysiotherapeut, ergotherapeut, psycholoog, geestelijk verzorger en diëtist.

De 30 cliënten die momenteel in Beukenrode wonen, nemen in het voorjaar van 2017 hun intrek in de zorgstudio's. Zij zijn in december 2015 binnen het gebouw verhuisd naar een andere vleugel, zodat zij geen hinder hebben van de werkzaamheden. Daarmee is meteen een kwaliteitsslag gemaakt, want elke bewoner heeft daar de beschikking over een eigen kamer.

Beukenrode, een gemeentelijk monument, is gebouwd in 1926. Het is sinds 1967 in gebruik als verpleeghuis voor mensen met dementie en mensen met een lichamelijke aandoening. De bewoners met dementie zijn in de afgelopen periode verhuisd naar nieuwe locaties in Venray: de kleinschalige woonvormen in de Blauwververstraat en Vincentiushof.

Uit de krant