Burgemeester Hans Gilissen speldt de onderscheiding op. Foto: Hoedemaekers Venray.
Burgemeester Hans Gilissen speldt de onderscheiding op. Foto: Hoedemaekers Venray.

Lintje voor Jo van den Biggelaar

Nieuws

Burgemeester Hans Gilissen heeft maandagavond een koninklijke onderscheiding uitgereikt aan de heer Jo van den Biggelaar (92).

Van den Biggelaar kreeg een lintje voor zijn jarenlange inzet voor de belangen van mensen met een beperking en voor zijn werk voor de lokale radio. Van den Biggelaar werd benoemd tot lid in de Orde van Oranje-Nassau. Jo van den Biggelaar was vanaf 1978 38 jaar lang radiopresentator en technicus bij de vroegere (zieken-)omroep Venrayse Omroep Stichting (VOS).

Later was hij tv-presentator en technicus bij Studio Beukenrode. Hij verzorgde muziek en nieuws voor cliënten van St. Anna en St. Servatius, later bij De Kruuze en op Beukenrode. Daarnaast verzorgde hij wekelijks het verzoekplatenprogramma Jukebox. In 2004 heeft hij er mede voor gezorgd dat er geld beschikbaar kwam voor nieuwe apparatuur voor Studio Beukenrode uit de Essent/CAI gelden. Studio Zorg in Beeld Beukenrode hield onlangs op te bestaan vanwege de verhuizing van de vier afdelingen dementie in Beukenrode naar tien groepswoningen van het nieuwe Vincentiushof aan de Heuvelstraat. Jo van den Biggelaar heeft zich daarnaast op vele fronten ingezet om de belangen van gehandicapten te behartigen en hij heeft hen een stem gegeven in diverse gremia.

Het was zijn doel om de bereikbaarheid, toegankelijkheid en bruikbaarheid van de openbare ruimte te bevorderen, zodat meer mensen met een handicap volwaardig aan het maatschappelijk leven kunnen deelnemen. Hij was voorzitter van de Limburgse Katholieke Invalidenbond afdeling Venray. Bovendien verzorgde hij computercursussen voor en repareerde hij computers bij Seniorservice Gilde Venray, zodat deze weer geschikt waren voor hergebruik. De uitreiking van de onderscheiding aan Jo van den Biggelaar vond plaats in 't Ald Postkantoër in de Patersstraat in Venray.

Uit de krant