Tankstation weg in Wanssum

Nieuws

Het tankstation aan de Brugstraat in Wanssum moet toch verdwijnen. De provincie Limburg heeft het perceel aangekocht. Omdat het tankstation een obstakel is bij de aanleg van de nieuwe verhoogde brug over de Groote Molenbeek. De nabijgelegen supermarkt Jumbo kan wel blijven staan.

Gedeputeerde Patrick van der Broeck (CDA) meldt dat wordt bekeken of er op een andere plek nabij de nieuwe rondweg een tankstation kan komen. Op de plek van het huidige tankstation komt openbaar groen of mogelijk een parkeerplaats. De oud-wethouder is opgelucht dat Provinciale Staten het bestemmingsplan PIP unaniem hebben goedgekeurd. "Het is uniek bij zo'n groot project. Dat was wel een pak van mijn hart", bekent hij. "Het lijkt misschien of er de afgelopen periode weinig is gebeurd. Maar er is toch veel gerealiseerd. Zo hebben 73 zienswijzen geleid tot een aanpassing van het plan. We hebben goed naar de ingediende bezwaren gekeken."

Bezwaarmakers kunnen in beroep gaan en juridische procedures kunnen voor vertraging zorgen. In september of oktober is de gunning afgerond en is de aannemer bekend. Dan valt ook meer te zeggen over de planning van de werkzaamheden, zoals de aanleg van de rondweg. "We organiseren komend najaar een bijeenkomst in Wanssum waar we de aannemer zullen presenteren", aldus Van der Broeck. Begint 2017 gaat de uitvoering van start. In de aanbesteding is rekening gehouden met mogelijke bezwaren. "We kunnen het plan in onderdelen uitvoeren. Bij delen waartegen geen bezwaren lopen kan de aannemer eerder aan de slag."

Uit de krant