Afbeelding

Derde editie Kwist't weer een succes

Nieuws

De derde uitgave van Kwist't, de quiz met een knipoog naar taal, is wederom een succes geworden. Terwijl buiten een stralend lentezonnetje de terrasbezoekers verwarmde, zwoegden binnen twaalf teams over de 43 vragen van Kwist´t. Na een paar uurtjes met uiteenlopende taalquizvragen ging het kwartet met de langste teamnaam met de eerste prijs strijken.

´Een ding dat ik niet zou willen missen: kwissen' is de naam van het winnende team van Kwist't 2016, met op de tweede plek het viertal dat de naam 'Kwisttetniet' had gekozen. Team 'Nuzzik' eindigde als derde van de twaalf. De winnaars mochten als eerste een keuze maken uit de tafel met soms verrassende prijzen. Daar lagen naast een wijn- en bierpakket onder meer kaartjes voor een schouwburgvoorstelling en een waardebon voor een echte tattoo.

De succesvolle taalquiz vond ook dit keer plaats in de sfeervolle voormalige raadzaal van het oud raadhuis, tegenwoordig restaurant 'Zusje'. De vragen gingen natuurlijk over taal, in de sport, muziek, literatuur, film, wetenschap en actualiteit, met bekende spelvormen als woordritsen. Maar bijvoorbeeld ook over het waarom van die soms vreemde namen van de Ikea-producten of de herkomst van de plaatsnamen van Venrayse dorpen. Onder meer de plaatselijke visboer Peter Thielen en deken Harrie Smeets stelden via videofilmpjes vragen.

De volgende Kwist't wordt volgend voorjaar gehouden.

Uit de krant