<p>Het gebied gaat glooiend over van beek naar natuur en verder naar grasland.</p>

Het gebied gaat glooiend over van beek naar natuur en verder naar grasland.

(Foto: Rikus ten Brucke)

Kerstwandeling IVN in Loobeekdal

  Merselo

IVN Geijsteren-Venray houdt op zaterdag 18 december een kerstwandeling in het Loobeekdal. Deze kerstwandeling start om 13.30 uur (tot circa 15.30 uur) bij de Schans, Weverslo in Merselo. Belangstellenden kunnen gratis aan deze tocht deelnemen.  In verband met de catering is aanmelden verplicht via info@ivn-geysteren-venray.


Vanuit de Schans lopen de wandelaars langs de Loobeek richting Kiekweg, en daarna over een boerenpad met een omweg weer terug naar de Schans, die ze ook van binnen bekijken. Bij de Schans kunnen ze na afloop, traditiegetrouw bij de kerstwandeling, een kop erwtensoep nuttigen.

Het pad is goed beloopbaar, maar niet geschikt voor rolstoelers of mensen die slecht ter been zijn. Onderweg zien de deelnemers onder meer een beverburcht en ook dat de natuur zich hier flink aan het herstellen is sinds de Loobeek weer meandert. Het gebied gaat glooiend over van beek naar natuur en verder naar grasland, afgewisseld met poelen, vennen, drassige weides en bosjes. Langs de zandpaden zijn wildsingels aangeplant.

Dit is een gratis artikel van de redactie van Peel en Maas TV. Niet al onze artikelen zijn gratis te lezen. Deze zogenaamde premium artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen Venrays nieuws maken. Wilt u al het Venrayse nieuws lezen? Neem dan een abonnement op Peel en Maas. U kunt dan een papierenkrant incl. digitaal abonnement nemen of alleen een digitaal abonnement. Zo kunnen wij ook in de toekomst het Venrayse nieuws op journalistiek verantwoorde wijze voor u publiceren. Wilt u toegang tot de exclusieve content van Peel en Maas? Klik dan hier

Meer berichten