Het gebied gaat glooiend over van beek naar natuur en verder naar grasland.
Het gebied gaat glooiend over van beek naar natuur en verder naar grasland. Foto: Rikus ten Brucke

Kerstwandeling IVN in Loobeekdal

Merselo Merselo

IVN Geijsteren-Venray houdt op zaterdag 18 december een kerstwandeling in het Loobeekdal. Deze kerstwandeling start om 13.30 uur (tot circa 15.30 uur) bij de Schans, Weverslo in Merselo. Belangstellenden kunnen gratis aan deze tocht deelnemen.  In verband met de catering is aanmelden verplicht via info@ivn-geysteren-venray.


Vanuit de Schans lopen de wandelaars langs de Loobeek richting Kiekweg, en daarna over een boerenpad met een omweg weer terug naar de Schans, die ze ook van binnen bekijken. Bij de Schans kunnen ze na afloop, traditiegetrouw bij de kerstwandeling, een kop erwtensoep nuttigen.

Het pad is goed beloopbaar, maar niet geschikt voor rolstoelers of mensen die slecht ter been zijn. Onderweg zien de deelnemers onder meer een beverburcht en ook dat de natuur zich hier flink aan het herstellen is sinds de Loobeek weer meandert. Het gebied gaat glooiend over van beek naar natuur en verder naar grasland, afgewisseld met poelen, vennen, drassige weides en bosjes. Langs de zandpaden zijn wildsingels aangeplant.

Uit de krant