Afbeelding
Foto: Henk Willemssen

'Trek plan voor Polenhotel in'

Leunen

De stichting Passend Plan Melkfabriek is ingenomen met de uitkomst van het raadsdebat over het Polenhotel. Na een lang debat staakten de stemmen: 13 tegen 13. Op 31 oktober wordt het omstreden plan in de gemeenteraad opnieuw in stemming gebracht.

Omdat er in de gemeenteraad waarschijnlijk geen meerderheid komt, roept de Leunse stichting het college op het voorstel in te trekken. 'En daarmee de eer aan zichzelf te houden. Het is ook onlogisch om met zo veel weerstand toch te proberen dit plan door te zetten', meldt de stichting. De Leunenaren zijn blij met de steun van vijf partijen (inVENtief, PP2, Samenwerking, SP en VVD). 'Veel Leunse inwoners hebben in de afgelopen periode hun vertrouwen in de politiek verloren. Dit vertrouwen blijkt nu hersteld te worden', meent de stichting die liever niet nog zes weken op de volgende raadsvergadering wacht. 'Dit leidt alleen maar tot stress bij inwoners en meer polarisatie.'

Daarom krijgt ook initiatiefnemer Hoex-Maessen het verzoek het plan in te trekken. De stichting wil zich inzetten voor een alternatief plan op het terrein van de oude melkfabriek.

Uit de krant