Leunen: te weinig geld dorpsplein

  Leunen

Leunen komt 53.000 euro tekort voor het nieuwe dorpsplein naast de kerk. De subsidieaanvraag is door de provincie Limburg afgewezen.

De werkgroep 'herinrichting dorpskern Leunen' heeft het plan versoberd en enkele deelgebieden afgestoten. Op de begroting van drie ton voor het afgeslankte plan is nog een tekort van 53.000 euro. Omdat vrijwel alle inwoners en bedrijven van Leunen van het plein gebruik maken, wil de werkgroep een huis aan huis actie houden. Iedereen kan voor 25 euro een vierkante meter sponsoren. De werkelijke kosten voor het dorpsplein liggen veel hoger: 100 euro per vierkante meter. Naast het leggen van betonklinkers zijn in de kosten ook de nieuwe riolering, bestrating, groenvoorziening, openbare verlichting en de inrichting meegenomen.

Dit is een gratis artikel van de redactie van Peel en Maas TV. Niet al onze artikelen zijn gratis te lezen. Deze zogenaamde premium artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen Venrays nieuws maken. Wilt u al het Venrayse nieuws lezen? Neem dan een abonnement op Peel en Maas. U kunt dan een papierenkrant incl. digitaal abonnement nemen of alleen een digitaal abonnement. Zo kunnen wij ook in de toekomst het Venrayse nieuws op journalistiek verantwoorde wijze voor u publiceren. Wilt u toegang tot de exclusieve content van Peel en Maas? Klik dan hier

Meer berichten