Logo peelenmaasvenray.nl
Foto: Lucien Peeters.
Foto: Lucien Peeters.

Zilveren Bijtje voor Lucie Houwen

  Leunen

Rolstoelbasketbalster Lucie Houwen (26) uit Leunen mag aan haar prijzenkast ook een Zilveren Bijtje toevoegen. Burgemeester Hans Gilissen speldde haar voor haar sportieve prestaties de onderscheiding op.

Lucie Houwen is al jaren een vaste waarde in het Nederlandse vrouwenrolstoelbasketbal. Ze doorliep van jongs af de jeugdselecties en behaalde met het Nederlands team tal van successen. In 2009 en 2011 won Lucie met de Nederlandse dames zilver op de Europese kampioenschappen. In 2012 hoorde Lucie bij het team dat brons won tijdens de Paralympische Spelen, een prestatie die ze dit jaar in Rio de Janeiro herhaalde door de Engelse dames met ruime cijfers te verslaan. Reden voor de dorpsraad van Leunen om haar in het zonnetje te zetten en voor Hans Gilissen aanleiding om met een Zilveren Bijtje naar dorpscentrum De Baank af te reizen.

Foto: Toen Lucie Houwen en Hans Gilissen even van de ambtsketen en de bronzen plak uitwisselden, was wethouder Lucien Peeters er snel bij om het moment vast te leggen.

Dit is een gratis artikel van de redactie van Peel en Maas TV. Niet al onze artikelen zijn gratis te lezen. Deze zogenaamde premium artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen Venrays nieuws maken. Wilt u al het Venrayse nieuws lezen? Neem dan een abonnement op Peel en Maas. U kunt dan een papierenkrant incl. digitaal abonnement nemen of alleen een digitaal abonnement. Zo kunnen wij ook in de toekomst het Venrayse nieuws op journalistiek verantwoorde wijze voor u publiceren. Wilt u toegang tot de exclusieve content van Peel en Maas? Klik dan hier

Meer berichten