Foto: Lucien Peeters.
Foto: Lucien Peeters.

Zilveren Bijtje voor Lucie Houwen

Leunen

Rolstoelbasketbalster Lucie Houwen (26) uit Leunen mag aan haar prijzenkast ook een Zilveren Bijtje toevoegen. Burgemeester Hans Gilissen speldde haar voor haar sportieve prestaties de onderscheiding op.

Lucie Houwen is al jaren een vaste waarde in het Nederlandse vrouwenrolstoelbasketbal. Ze doorliep van jongs af de jeugdselecties en behaalde met het Nederlands team tal van successen. In 2009 en 2011 won Lucie met de Nederlandse dames zilver op de Europese kampioenschappen. In 2012 hoorde Lucie bij het team dat brons won tijdens de Paralympische Spelen, een prestatie die ze dit jaar in Rio de Janeiro herhaalde door de Engelse dames met ruime cijfers te verslaan. Reden voor de dorpsraad van Leunen om haar in het zonnetje te zetten en voor Hans Gilissen aanleiding om met een Zilveren Bijtje naar dorpscentrum De Baank af te reizen.

Foto: Toen Lucie Houwen en Hans Gilissen even van de ambtsketen en de bronzen plak uitwisselden, was wethouder Lucien Peeters er snel bij om het moment vast te leggen.

Uit de krant