Afbeelding
Foto: Museum van Bommel van Dam

Kans voor jonge cultuurmakers

Kunst en Cultuur Cultuur en Uitgaan Regio

Onlangs afgestudeerd aan een creatieve opleiding? Museum van Bommel van Dam, Poppodium Grenswerk en Filmtheater de Nieuwe Scène in Venlo nodigen jonge cultuurmakers uit de regio uit om een maand lang te werken aan een eigenzinnig publieksprogramma op verschillende plaatsen in Venlo.

Gedurende de maand maart krijgen afgestudeerden aan een creatieve opleiding een eigen werkplek op de zolderverdieping van museum van Bommel van Dam. Hier werken ze samen aan een vernieuwend programma, een onalledaagse activiteit of een verrassende interventie waardoor ze mensen die van nature niet in aanraking komen met kunst en cultuur weten te prikkelen.

De duur en inhoud ervan bepalen de cultuurmakers helemaal zelf, voorwaarde is wel dat het programma multidisciplinair wordt en op minimaal vier locaties plaatsvindt. Voor iedere deelnemer is er een vergoeding van 1000 euro en een werkbudget van 5000 euro voor de groep. De drie participerende instellingen bieden de cultuurmakers een inspirerende werkomgeving en de kans om hun professioneel netwerk te vergroten. Meer weten? Check www.vanbommelvandam.nl/kunstenaars-en-makers.

Uit de krant